Universele demontabele werkkooi voor aan kraanbordes.

Werken onder lastige omstandigheden

Van CraneSolutions kregen we de opdracht om een werkkooi te ontwerpen waarmee de monteurs de wielkasten van een bestaande kraan goed kunnen bereiken voor onderhoud. Voor dit soort werkzaamheden moest, tot heden, een complexe steiger gebouwd worden. Nu kan de werkkooi, over de gehele lengte, aan beide bordessen van de kraan gehangen worden. Na de werkzaamheden kan hij opgehesen worden en in een parkeerstand op het bordes worden gezet. De werkkooi is conform NEN-EN 1808 en NEN-EN 13586 berekend. Naast het 3D-ontwerp hebben we de werktekeningen geleverd. Tevens is er een berekeningsrapport gemaakt t.b.v. de keuringsinstantie.

 

FEM-analyse voor statisch sterkte-technische controle

De werkkooi is, qua gewicht, geoptimaliseerd d.m.v. FEM analyse, waarbij wij standaard het 2e orde effect en non-lineairiteit meenemen. In verband met gewichtsbesparing is de werkkooi uitgevoerd in aluminium 6060 T66, waarbij ook rekening is gehouden met het verminderen van de materiaalkwaliteit t.g.v. het lassen van aluminium.

Alle rekenresultaten zijn samengevat in een berekeningsrapport ten behoeve van de keuringsinstantie.

Omdat al onze constructies in 3D worden geëngineerd (Inventor of Solid Edge), worden deze bijna altijd meteen doorgerekend met Ansys Mechanical Premium.

Inventor 3D model