Engineering

Wij brengen voor de start van de engineeringswerkzaamheden altijd een offerte uit waarin zo volledig mogelijk staat omschreven wat de wensen van de klant zijn. Vervolgens wordt duidelijk aangegeven wat de omvang van de levering is. Indien gewenst kunnen wij onze werkzaamheden gefaseerd aanbieden zodat de klant vrij is om na een afgeronde fase elders een offerte aan te vragen.

Onze klanten zijn divers en komen uit verschillende sectoren, waaronder; de machinebouw, hijs- en heftechniek, weg- en waterbouw, gebouwonderhoud, staalbouw, offshore en de metaalindustrie.

Wij toetsen in samenspraak met de opdrachtgever het ontwerp aan de sector-specifieke normen. Vaak zijn dit geharmoniseerde Europese normen, maar soms ook offshore normen zoals; Lloyd’s of DNV-GL.
Voor het ontwerp zijn dit essentiële normen om te voldoen aan een CE Markering of keuring door Notified Body, ten aanzien van constructieve veiligheid.

Als de offerte akkoord is gaan we aan de slag en maken veelal één of meerdere ontwerpschetsen of principe-modellen. Deze worden in 2D of 3D gepresenteerd en besproken.

Bij goedkeuring worden de ontwerpgegevens omgezet in een maakbare constructie. De constructeur gaat samen met de CAD-tekenaars de constructie modelleren en sterkte-technisch bekijken. Doorlopend zoeken we naar verbeteringen zoals het beperken van laswerk, het toepassen van andere materialen en gewichtsbesparing. Wij construeren nooit op de grens, veiligheid boven alles!

Al onze klanten kunnen rekenen op een flexibele betrouwbare partner met creatieve oplossingen voor een technisch probleem. Wij geven advies, maken tekeningen en berekeningen, maar de meeste voldoening halen we uit; van niets iets maken.

Wat kunnen we leveren:

  • 2D / 3D ontwerpschetsen en principe-modellen;
  • Principe-engineering, pre-engineering en engineering tot in het laatste detail;
  • 3D PDF’s voor bekijken ontwerpmodel;
  • Reverse engineering (voldoet de constructie aan de norm?);
  • Sterkteberekeningen en vermoeiingsberekeningen;
  • CAD-tekenwerk;
  • FEM-analyse;
  • Reparatierapporten;
  • Advies met betrekking tot het samenstellen van een Technisch Constructie Dossier (TCD).

Sectoren

We leveren engineering in de volgende sectoren:

Projecten.

Bekijk hier een greep uit onze projecten waar we de engineering voor geleverd hebben